Total Pageviews

Friday, March 29, 2013

Ferret Aiman yang bernama Gufeera

Babah Aiman belikan pasangan Goldie ni kat Penang semasa kami gi jalan2 ke Penang Dis 2011. Warnanya adalah campuran 3 warna dan ianya jenis Sable. Namanya sweetkan.. Gufeera. Dia ni agak sedikit ganas dari Goldie. Tapi sebenarnya dia suka bermain.









Aiman's ferret named Goldie

Harini Aiman nak tunjukkan ferret jantan Aiman yg bernama Goldie. Comel kan? Comel sepertj Aiman juga :)

















Friday, August 31, 2012

Kucing Parsi yang kurang upaya

Salam semua. Lama Aiman tak update blog. Kerana sibuk sangat. Harini saya nak tunjuk foto anak kucing sy yg kurang upaya. Kesian pada ia tapi kami sekeluarga tetap sayang pada ia. Mungkin sebab sakit kulit menyebabkan bulunya tidak tumbuh.

Saturday, April 7, 2012

Jom melawat ke Pusat Sains Negara

Hi kawan-kawan.  Dah lama Aiman tak update blog nie. Aiman sibuk sangat di masa sekolah ni.  Weekend pun ada aje aktiviti di sekolah atau jalan-jalan dengan mama dan babah.  Harini Aiman nak tunjukkan lagi tempat menarik yg terdapat di sekitar KL iaitu Pusat Sains Negara.  Tempat ni dah banyak kali Aiman pergi dari kecil lagi mama selalu bawa kami ke sana.  Tetapi kali ini yang menariknya ada pameran Robot dari Jepun.  Jom layan foto-foto menarik disitu.























video


video



Kan Aiman dah kata.. Best sangat, disamping berhibur dan mendapat ilmu yang bermanfaat.

Thursday, December 15, 2011

Pameran Misteri Sang Buaya di Muzium Putrajaya

Pada cuti sekolah ni Aiman asyik tercari-cari tempat yang menarik untuk dilawati semasa cuti sekolah.  Nak juga tengok pameran ke, ekspo ke selain teman mama pergi shopping aje.  Akhirnya babah cadang pergi ke Muzium Putrajaya. Kami tak pernah pergi pu walaupun dah selalu ke Putrajaya. Memandangkan ada pameran yang menarik kat situ "Misteri" tu.. jeng,jeng,jeng..mesti best punya.  Jom tengok foto-foto menarik kat situ.

 Di hadapan pintu muzium, kami berposing depan mulut buaya.

 Babah pun posing sama...
 Amar pun posing sama.
 Pameran haiwan Mamalia di tingkat bawah















Pameran buaya di tingkat satu









Kaki buaya untuk dibuat keychain.. ngerinya.
Dulu-dulu inilah duit matawang berupa buaya.. berat kan.
Sebenarnya banyak lagi foto-foto buaya ni.  Tapi dah tak larat nak export.  hehe..

Disebelah nya pula ada bilik tayang dan pameran serangga.  Cantik serangga-serangga tu ada yang tidak pernah kita lihat.